კულინარია
"ცეზარის" სალათის მოსამზადებლად საჭიროა:
ქათმის ფილე - 150 გრ;
სალათის ფოთოლი - 100 გრ;
ყველი (პარმაზანი ან გრანოპადანო) – 30 გრ;
ნივრიანი ორცხობილა (სუხარი) - გემოვნებით;
დრესინგი - 40 გრ.
12:20 / 15.01.2019
 
მსოფლიოში ცნობილმა კულინარიულ ვებგვერდმა TasteAtlas.com მსოფლიოს 100 საუკეთესო კერძი დაასახელა. პირველ ადგილზე ხაჭაპურია. TasteAtlas.com-ის მიხედვით, ხაჭაპურის ორი ყველაზე პოპულარული ნაირსახეობა იმერული და აჭარული ხაჭაპურია.
16:46 / 11.01.2019
 
ინგრედიენტები:

ბადრიჯანი-3 ან 4 ცალი;

ნიგოზი-200 გრ.

ნიორი-2 კბილი;

ქინძი-1 კონა;

უცხო სუნელი, ხმელი ქინძი, ზაფრანა, წიწაკა, მარილი- გემოვნებით.
18:15 / 26.12.2018
 
საცივი დასავლეთ საქართველოს სამზარეულოს მიეკუთვნება და ქართული საახალწლო სუფრის
მშვენებაა. ნიგვზითა და სანელებლებით შეზავებული ეს კერძი განსაკუთრებული არომატითა და გემოთი გამოირჩევა.
ინგრედიენტები (6-8 ულუფა)
18:09 / 26.12.2018
 
გოზინაყი ახალი წლის შეუცვლელი ნუგბარია. შეიძლება ითქვას, რომ რამდენი ოჯახიც არსებობს, გოზინაყის მომზადების იმდენი სახის რეცეპტი და თავისებურება გვხდება. ზოგიერთი შაქრით აკეთებს, ზოგი თაფლისა და შაქრის ნაზავით, ზოგი ნიგვზის მაგიერ მზესუმზირის მარცვლებს, ნუშს, თხილს იყენებს.. ზოგიერთი ნიგოზსა თუ თხილს წინასწარ ხალავს და შემდეგ ისე ურევს თაფლში. . . მოკლედ, მომზადების წესი განსხვავდება იმის მიხედვით თუ ვის რისი და როგორი გოზინაყი უყვარს, ხრაშუნა, რბილი თუ... ქვა :)
18:07 / 26.12.2018
 
რეცეპტის ინგრედიენტები

2 ჭიქა ხაჭო
4 ცალი დიდი კვერცხი
3/4 ჭიქა ფქვილი
1/2 ჭიქა ფქვილი ამოსავლებად
3 ს/კ შაქარი
1/2 ჩ/კ მარილი
1/2 ს/კ დარიჩინი
1 ჩ/კ საცხობი სოდა
1 ჩ/კ თეთრი ღვინის ძმარი
1 ცალი საშუალო ვაშლი
13:08 / 25.10.2018
 
რეცეპტის ინგრედიენტები:


2 ჭიქა მოხარშული წიწიბურა
2 ცალი ქათმის ფილე
140 გრ. ისპანახი
1 თავი საშუალო ბროკოლი
1 თავი პატარა ხახვი
1 ცალი კვერცხი
1 ს/კ არაჟანი
1/4 ჭიქა ორცხობილას საფანელი
13:05 / 25.10.2018
 

კომშის ნამცხვრის მარტივი რეცეპტი ავსტრალიური სამზარეულოდან.

15:18 / 11.10.2018
 
კარბონარა იტალიური კერძია, რომლის მთავარი ინგრედიენტი მაკარონი და უმი კვეცრხის სოუსია.
15:13 / 11.10.2018
 
კალენდარი
×