კულინარია
ალბათ, ყველას ერთხელ მაინც მოუმზადებია გუფთა, ის ხომ ასე ძალიან უყვართ პატარებს და არამარტო მათ.
10:41 / 26.11.2022
 
დილის ენერგიულად და ჯანსაღად დაწყებისთვის ამ კერძის მირთმევა ძალიან კარგი წინაპირობაა.
10:40 / 12.11.2022
 
აღმოსავლეთ საქართველოში ბადაგისაგან თათარას ამზადებენ, ხოლო დასავლეთში ფელამუშს. განსხვავება მხოლოდ ფქვილია: აღმოსავლეთში ბადაგს პურის ფქვილს უმატებენ, ხოლო დასავლეთში სიმინდის ფქვილს. ფელამუშის გაკეთება ასევე შესაძლებელია სიმინდისა და პურის ფქვილის თანაბარი ნაზავისგანაც.

რეცეპტის ინგრედიენტები
1 ლიტრი ბადაგი
200 გრამი ფქვილი
2 ს/კ შაქარი
ნიგვზის ლებნები მოსართავად.

რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1
ფქვილი და შაქარი თასში მოათავსეთ. თანდათანობით ჩაუმატეთ ბადაგის ნახევარი და თან ხის კოვზით მუდმივად ურიეთ. შემდეგ კი გამოიყენეთ ხელის ბლენდერი, ერთგვაროვანი მასის მისაღებად.

2
დარჩენილი ბადაგი თუჯის ქვაბში ჩაასხით. თანდათანობით ჩაუმატეთ ფქვილიანი მასა და კარგად შეურიეთ. დადგით მაღალ ცეცხლზე, წამოადუღეთ და მუდმივად ურიეთ. შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა, ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე და ურიეთ კიდევ 8-10 წუთით. ამ დროის განმავლობაში თათარა უნდა გასქელდეს. გასინჯეთ, რომ ფქვილის გემო არ დაჰკრავდეს.

3
მომზადებული თათარა გადმოდგით ცეცხლიდან და თეფშებზე მაშინვე გადაანაწილეთ. სურვილისამებრ, გააფორმეთ ნიგვზის ლებნებით და გემრიელად მიირთვით! შეგიძლიათ მიირთვათ ცხელიც და ცივიც

kulinaria.ge
09:38 / 05.11.2022
 
ყველზე მომზადებული ფუნთუშები არც ისე ჯანსაღი საკვებია, თუმცა ხანდახან ოჯახის წევრების განებივრება ამ კერძით აუცილებელიც კია. გთავაზობთ ამ შესანიშნაობის მომზადების საიდუმლო წესებს.
09:58 / 29.10.2022
 
გრილი ამინდის, ფერადი ფოთლების, მოსავლის აღებისა და ცხობის სეზონი უკვე დაიწყო, რაც იმას ნიშნავს, რომ ქუჩებში დარიჩინის, გოგრისა და ვაშლის ნამცხვრების სასიამოვნო სურნელი სულ მალე დატრიალდება.
10:14 / 22.10.2022
 

შემოდგომის სოკო

11:14 / 18.10.2022
 

ოლადები სხვადასხვანაირი შეიძლება იყოს: ტკბილი, მარილიანი, შიგთავსით…

ჩვენ გასწავლით, როგორ უნდა მოამზადოთ ფუმფულა და გემრიელი ოლადები შემოწმებული რეცეპტების შემოთავაზებით. გამოგივათ პირველივე ცდაზე. ისინი მეორე დღესაც ჰაეროვანი დარჩება.

09:32 / 07.10.2022
 
ფორტუნას სტუმარმა შეფმზარეულმა ქეთი ბაქრაძემ სააღდგომო პასკის რეცეპტი გაამხილა.
20:32 / 21.04.2022
 
დაიწყო საახალწლო სამზადისი და დიასახლისები 2022 წლის შესახვედრად საახალწლო სუფრის მენიუზეც დაფიქრდნენ. რაოდენ ნოვატორებიც უნდა ვიყოთ, ერთი უცვლელი კერძი ქართულ სუფრაზე მუდამ იქნება, ეს, რა თქმა უნდა, საცივია. მართალია, ყველამ კარგად იცის საცივის რეცეპტი, თუმცა ტრადიციული კერძის მომზადების განსაკუთრებული ეტაპებისთვის თვალის კიდევ ერთხელ გადავლება, რასაკვირველია, არ გვაწყენს…
18:41 / 04.12.2021
 
შემადგენლობა:
16:17 / 24.06.2021
 
კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
282930 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
×