5 ხრიკი, თუ როგორ მივცეთ სახლში გამომცხვარ ფუნთუშებს საკონდიტრო შეფერილობა
5 ხრიკი, თუ როგორ მივცეთ სახლში გამომცხვარ ფუნთუშებს საკონდიტრო შეფერილობა
კატეგორიის სხვა სიახლეები
ტელეკომპანია CNN-მა მსოფლიოს 20 საუკეთესო წვნიანი დაასახელა, რომელთა შორის ქართული კერძი - ხარჩოც მოხვდა.
22:57 / 04.03.2021
პედიატრმა, ნუტრიციოლოგმა მაია სურვილაძემ სამი-ექვსი წლის ასაკის ბავშვის კვების რაციონი და დღის განმავლობაში მისაღები კალორიების რაოდენობა განიხილა. მისი თქმით, ბავშვმა 3-4 წლის ასაკში დღეში 1550 კილოკალორია უნდა მიიღოს, 4-6 წლის ასაკში კი 1750-1850 კილოკალორია:
22:55 / 03.03.2021
ამჯერად პედიატრმა თამარ ობგაიძემ მოამზადა ქათმის ხორცისა და ბოსტნეულის მაფინები, რომელიც თქვენს პატარებს 11-12 თვიდან შეგიძლიათ, შესთავაზოთ.
17:01 / 02.03.2021
საზღვარგარეთ ყოფნისას, როდესაც ძალიან მოგენატრებათ ჩაქაფული, მაგრამ ტყემალი არ გაქვთ, გახსოვდეთ რომ მისი ჩანაცვლება ლიმონის წვენითაც შეგიძლიათ.
21:43 / 18.02.2021
პედიატრმა თამარ ობგაიძემ მოამზადა პაშტეტი, რომელიც თქვენს პატარებს 9-10 თვიდან შეგიძლიათ, შესთავაზოთ.
22:26 / 16.02.2021
ერთი შეხედვით, ეს ხილი ფორთოხალს ჰგავს, მაგრამ თუ გასინჯავთ, აღმოაჩენთ სრულიად ახალ გემოს. ნაყოფის სიგრძე, დაახლოებით 5-6 სმ–ია. ჩინეთში მას „ოქროს ფორთოხალს“ უწოდებენ. ჩინეთში, მცენარის სამშობლოში, მას უფრო ხშირად უწოდებენ კუმკატს, იაპონელები მას კინკანს უწოდებენ.
23:16 / 15.02.2021
სა­სურ­სა­თო გა­ყი­ნუ­ლი ნა­ხე­ვარ­ფაბ­რი­კა­ტე­ბი­დან ყვე­ლა­ზე გავ­რცე­ლე­ბუ­ლი და მო­თხოვ­ნა­დი პრო­დუქ­ტია გა­ტა­რე­ბუ­ლი ხორ­ცის­გან (ფარ­შის­გან) დამ­ზა­დე­ბუ­ლი ნა­წარ­მი, რომ­ლე­ბიც მცი­რე თუ დიდ სუ­პერ­მარ­კე­ტებ­ში იყი­დე­ბა. მომ­ხმა­რე­ბელ­მა ზოგ­ჯერ ბევ­რი რამ არ იცის, რო­გო­რი უნდა იყოს მა­გა­ლი­თად, მო­უ­ხარ­შა­ვი, გა­ყი­ნუ­ლი ხინ­კა­ლი, პელ­მე­ნი, შე­საწ­ვა­ვი კოტ­ლე­ტი და ხორ­ცი­ა­ნი ბლი­ნე­ბი შე­ძე­ნი­სას. ამ თე­მა­ზე სურ­სა­თის უვ­ნებ­ლო­ბის სპე­ცი­ა­ლის­ტი, სურ­სა­თის უვ­ნებ­ლო­ბის სა­კონ­სულ­ტა­ციო ცენ­ტრის დამ­ფუძ­ნე­ბე­ლი ირაკ­ლი არა­ბუ­ლი გვე­სა­უბ­რე­ბა:
23:38 / 11.02.2021
როგორც ჩანს, მწვანე წიწიბურა საკმაოდ ახალი პროდუქტია ჩვენს სუფრაზე. ბოლო დრომდე არცთუ ისე ბევრს სმენია მის შესახებ. სინამდვილეში, ათასობით წლის განმავლობაში ადამიანები მხოლოდ ნედლ წიწიბურას მიირთმევდნენ და შედარებით ცოტა ხნის წინ დაიწყეს მისი თერმული დამუშავება. ეს ძირითადად გაკეთდა მარცვლეულის წარმოების გაზრდის მიზნით, ნედლი წიწიბურა უფრო რბილია და შესაბამისად - უფრო დაუცველი. ახლა კი, როდესაც ადამიანებმა დაიწყეს მეტი ფიქრი ჯანსაღ კვებაზე, მწვანე წიწიბურას მიმართ ინტერესი განახლდა.
მწვანე წიწიბურას სარგებელი
23:24 / 08.02.2021
იმის გასაგებად, თუ რას ნიშნავს სიტყვა ეკლერი, უნდა გადავიდეთ საფრანგეთში, მე -19 საუკუნის ბოლოს და ცოტა ხნით იქ ვიმოგზაუროთ.
22:53 / 06.02.2021
პირველი კითხვა, რომელიც ნებისმიერ დიეტოლოგi დაგისვამთ არის: „რამდენად ხშირად სვამთ წყალს დღის განმავლობაში?“ აღმოჩნდა, რომ სასმლის დადგენილი რეჟიმი სასწაულებს ახდენს - ის აწესრიგებს ნივთიერებათა ცვლას, აუმჯობესებს ჯანმრთელობას, ხელს უწყობს ორგანიზმის გაწმენდას:
22:51 / 06.02.2021
კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1234
×